ken je me land lezing 450

 De lezing wordt gegeven door Loek van Straaten.

Hij heeft het boek geschreven en geïllustreerd (zie boven) . Hij zal  tijdens deze lezing wat delen uit het boek vertellen.

Het boek laat u een rondreis door Kennemerland ​maken van Kamperduin tot voorbij Vogelenzang en via Halfweg, Assendelft en Alkmaar naar Krabbendam. In dit boek wordt nauwkeurig de geschiedenis en regionale cultuur van dit bijzondere stukje Nederland uiteengezet, plaats na plaats. Dat wordt gedaan aan de hand van persoonlijke ervaringen, waardoor het leest als een reisboek door eigen land. Dit is afgewerkt met geschiedkundige diepgang en vermakelijke feiten over de plekken, waardoor er op natuurlijke wijze kennis wordt overgebracht bij de lezer.

Hij maakte veel illustratie​s voor het boek, Soms maakte hij ter plekke een schets of een foto, waarvan dan thuis een schets werd gemaakt. Bij een historische gebeurtenis maak​te hij gebruik van oude afbeeldingen. Van tevoren had het idee bij Loek postgevat dat er persoonlijke verhalen in het boek dienden te worden verwerkt. Vermengd met verhalen uit de geschiedenis van diverse plekken in Kennemerland en notaties over die plaatsen in het heden is het een amalgaam geworden, dat per bestanddeel kan worden geproefd.

Inleider: Loek van Straaten
Aantal deelnemers: min. 10/max.20
Tijd: donderdag 14.00-15.30
Datum: 10 februari 2022
Kosten: € 5,00 incl. consumptie
U kunt dit bij aanvang van de lezing (liefst gepast) betalen.
Aanmelden via verplicht vanwege mogelijke Covid-maatregelen; u wordt niet toegelaten wanneer u zich niet aangemeld heeft.
Lidmatschap van de BVO is bij lezingen niet verplicht