Bakenessergracht 450

Iedereen kent bier, ook al drinkt niet iedereen bier

En bier is een interessant historisch onderwerp. Over bier is veel gesproken en geschreven, onzin en steekhoudende dingen.

Haarlem was de belangrijkste bier producerende stad van Nederland. In de middeleeuwen dronken mensen bier als water; dat moest wel, want door de slechte kwaliteit van het water was er geen keuze. Het bier uit die tijd had maar een paar procent alcohol.

Bier en Haarlem. Er wordt veel over beweerd, maar klopt dat altijd wel? Hoe zat het nu werkelijk met die rijke biertraditie van Haarlem? En wat is er nu nog van te vinden. Door middel van een lezing en een wandeling door de stad Haarlem komt u meer te weten over de geschiedenis van Haarlem en het brouwen van bier. En wie weet, krijgt u van al dat luisteren en wandelen wel dorst. Of we daar iets aan gaan doen, dat zien we nog! Luisteren en wandelen, voor liefhebbers van bier en voor hen die gewoon nieuwsgierig zijn.


brouwer 01 450

Spreker: Hans van Felius
Tijd / dag lezing: woensdag 29 maart 2023, 14.00-15.00 uur: 
Aantal deelnemers: min.5/max 20
Tijd/dag wandeling: zaterdag 1 april 2023, 14.00-15.00 uur
Start wandeling: Jansstraat, bij de poort van het NH-Archief. Eindpuht: Oude Groenmarkt.
Kosten: lezing € 7,00 incl. koffie/thee. Lezing plus wandeling: € 10,00
Contante betaling bij de lezing of betalnig met pin.

Graag tevoren aanmelden voor zowel de lezing als de wandeling; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.