Op deze pagina vindt u eenmalige activiteiten waaraan u bij Buurtvereniging Overveen kunt deelnemen. Dat kunnen lezingen, presentaties, wandelingen, workshops, spreekuren etc. zijn.
Lees ook de cursusvoorwaarden voor inschrijving voor de eenmalige activiteiten.

Blauwe Tram Bollen

In 1842 gingen er treinen rijden tussen Haarlem en Leiden, maar deze lijn liet de Bollenstreek letterlijk links liggen. 


Boedapeter 2kl

Het is in 2023 40 jaar geleden dat de spoorlijn naar IJmuiden, bekend als de Vislijn, werd opgeheven. 

Borksis 2 450

Amsterdammers in Bloemendaal: m
achtig in geld, grond en ijzerstaven

De Amsterdamse families Borski en Van der Vliet waren sterk verwant aan elkaar. Met hun machtige landgoederen en enorme grondbezit heersten zij van generatie op generatie ruim anderhalve eeuw over Bloemendaal, Overveen, Elswout en Aerdenhout. Zij hebben het huidige karakter van onze gemeente bepaald. Hun hofsteden en equipages zijn vermaard. Grond, vermogen en bestuurlijke functies is wat voor hen telt. In Amsterdam doen ze hun zaken en bezitten riante woonhuizen aan de mooiste grachten. Ze zijn ondernemend, ambitieus en vol initiatief. Ze bekleden invloedrijke functies in tal van Amsterdamse ondernemingen, organisaties en sociëteiten.
Jan Kees Kokke is de auteur van de biografie De Borski’s, die onlangs verscheen.
Hij was vele jaren redacteur/algemeen verslaggever van Het Financieele Dagblad en schreef over uiteenlopende onderwerpen in binnen- en buitenland.  

>> De lezing kan door onvoorziene omstandigheden bij de spreker helaas op dit moment niet doorgaan. Misschien gebeurt dit nog op een wat later tijdstip; dan vindt u dit hier. 

Spreker: Jan Kees Kokke
Dag/Tijd: donderdagmiddag 14.00-15.00 uur
Datum: 23 maart 2023
Aantal deelnemers: min. 6/max. 20
Kosten:  € 7,00 incl. koffie/thee
Contant, leifst gepast, of met pin ter plaatse te voldoen.

Graag tevoren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het beleg van Haarlem 450

Fietstocht: za. 8 april ‘23
Start: Grote Markt Haarlem, beeld Lourens Janszoon Koster