BVO - herfstberichten

BVO - herfstberichten

logo bvo2

Digitale Nieuwsbrief BVO, 7 oktober 2022


Voorkomen van coronabesmetting

Het aantal ziekenhuisopnamen na coronabesmetting stijgt. Dit betekent dat ook Buurtvereniging Overveen weer extra gaat letten op preventieve maatregelen en op de veiligheid voor onze bezoekers en vrijwilligers. Wij volgen daarin de voorschriften van het rijk.
Dit leidt op dit moment tot het volgende:

Bij klachten zoals koorts (38 graden of hoger), verkoudheid zoals niezen, snotterigheid, hoesten, keelpijn of bij ongewone kortademigheid: blijf thuis.
Bij twijfel of wanneer iemand in uw omgeving met corona besmet is: doe een zelftest.
Wanneer u komt en niest, doe dat dan in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Wij adviseren u om bij binnenkomst in ons gebouw uw handen te desinfecteren.

Voor een cursus of bijeenkomst wordt er zoveel mogelijk geventileerd. In de pauze en na afloop wordt steeds 10 à 15 minuten geventileerd via geopende deur(en) en ramen. Pas na deze ventilatieperiode kan een volgende cursus of bijeenkomst in de ruimte plaatsvinden. Tijdens een cursus of bijeenkomst staat er tenminste één raam of ander ventilatiepunt open.
Wij vragen u ook om in het gebouw zo veel mogelijk voldoende afstand van anderen te houden.

Niet nieuw maar extra actueel:
U kunt consumpties betalen met consumptiekaarten. Die kaarten van 5 of 10 euro kunt u bij de bar kopen en betalen met contant (liefst gepast) papiergeld.
Maar u kunt bij de BVO bij de meeste cursussen en andere activiteiten nu ook pinnen.

Voor het overige:
Vanwege de ook bij ons zeer sterk gestegen energiekosten staat de cv een graad lager dan in het verleden het geval was. Zorg ook daarom dat u komt met voldoende warme kleding.

- Het is heel wel mogelijk dat dit pakket maatregelen in de komende tijd aangevuld moet worden.
U leest daarover dan in een volgende Nieuwsbrief.


Lezingen en wandelingen

Er is nog plaats bij een aantal BVO-lezingen en/of –wandelingen
Lezingen: € 7,00, inclusief koffie of thee. De wandelingen zijn gratis.
Geef je tevoren op via contact@bvo-tinholt.nl


De eerste lezing van Wim Beukenkamp over de legendarische ‘Blauwe Tram’ viel erg in de smaak.
Op woensdag 26 oktober, 14.00-15.30 uur, houdt hij zijn tweede lezing – dit keer over de befaamde tramlijn Amsterdam-Zandvoort.

Boedapeter 2klOp woensdag 2 november, 14.00-15.30 uur, vertelt George Berenschot over Elswout en de Canon van Nederland. De bijbehorende wandeling is op zaterdag 5 november, 14.00-15.30 uur met als start de Poort van Elswout (binnenzijde).

Jan Saveur vertelt over de beruchte Birma-spoorweg en laat vele dia’s zien. Ondermeer komen de organisatie, logistiek en techniek aan de orde maar natuurlijk ook de mensonterende behandeling van de ingezette dwangarbeiders die vele slachtoffers eiste. Hij komt op donderdag 3 november, 14.00-15.00 uur naar de BVO

Op donderdag 3 november, 19.30-21.30 uur, komt radiopresentator Harry Schoonewelle naar de BVO. Hij vertelt en vertoont filmfragmenten over JAZZ: interessant voor jazzliefhebbers én wie nog niet veel van deze muziek weet. 

Jazz

Op donderdag 10 november, 14.00-16.00 uur, vertelt Els Launspach over het Elizabethaans theater in de 16e en 17e eeuw. Zij gaat daarbij in op de vraag wie Shakespeare eigenlijk was. Els Launsspach is dramaturg en schrijver. Ze gaf vijfentwintig jaar les over de Griekse tragedie en Shakespeare op de Academie voor Theater en Dans.

els lauinspach

Op woensdag 7 december, 14.00-15.30 uur vertelt George Berenschot over de Tuinaanleggers van Elswout. De wandeling is op zaterdag 10 december, 14.00-15.30 uur en start ook bij de binnenkant van de Poort van Elswout.


Ledenvergadering

Op vrijdag 28 oktober om 16.15 uur
is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de BVO.
Klik hier om de stukken te lezen of te downloaden


Wij zoeken een penningmeester

Gel van den Berg, de BVO-penningmeester, gaat ons op termijn verlaten. 
Kijk 'ns bij de vacature of je iemand kent die hem zou kunnen opvolgen. 


Wil je deze Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Laat ’t ons weten via contact@bvo-tinholt.nl
 

 

Email built with AcyMailing