Schrijf je in

Schrijf je in

logo bvo2

Digitale Nieuwsbrief BVO, 24 augustus 2022


In september start de BVO weer. Bij verschillende cursussen en lezingen/wandelingen is nog plaats:


iPhone
Wat kun je met je (Apple) iPhone doen? Hoe werkt e-mail en internet op je telefoon? Wat kan de camera allemaal? Dit en meer leer je in 5 lessen.
Start: maandag 3 oktober, 9.45 uur. Kosten: € 72,00.
Klik hier    

Android-opfriscursus
Je kunt bellen, appen en iets op internet opzoeken. Maar je kunt van veel meer functies plezier hebben. Deze Android-cursus is ook voor wie een Android-tablet gebruikt. Er zijn 2 lessen.
Start: maandag 14 november, 9.45 uur. Kosten: € 30,00.
Klik hier   

Spaanse conversatie voor gevorderden
Je kent al wat Spaans. We gaan met elkaar spreken over verschillende onderwerpen. We lezen een boek en doen luisteroefeningen. We behandelen ook enige grammatica. Er zijn 10 lessen.
Start: vrijdag 16 september, 14.00 uur. Kosten: € 100,00.
Klik hier

Italiaanse conversatie
Italiano dappertutto: overal Italiaans! Je kunt je al een beetje in het Italiaans uitdrukken zoals over jezelf vertellen en de basale grammatica gebruiken. Je maakt kennis met de Italiaanse taal, cultuur, steden, eten, en meer. Er zijn 10 lessen.
Start: maandag 26 september, 14.00 uur. Kosten: € 100,00.
Klik hier

Foto’s ordenen, een digitaal fotoboek maken
Je papieren foto’s of smartphone-foto’s veilig digitaal opbergen, er een fotoboek of een filmpje van maken. Neem liefst een laptop of anders je smartphone mee. Er zijn 4 lessen.
Start: maandag 5 september, 9.45 uur. Kosten € 57,50.
Klik hier

Intuïtief tekenen en intuïtief schilderen
Houd je van kleur en wil je je graag (leren) uitdrukken met diverse tekentechnieken? Dan zijn deze twee cursussen iets voor jou. Aan het begin van de les doen we wat creatieve en meditatieve ontspanningsoefeningen. In beide cursussen zijn er 7 lessen.
Start Intuïtief tekenen: woensdag 7 september. Start intuïtief schilderen: woensdag 2 november, steeds op 19.30 uur. Kosten per cursus: € 145,00.
Klik hier


Intuitief Tekenen 05 450


Bridge voor beginners
Je leert de basis van het bridgen zodat je thuis kunt bridgen en eventueel ook aan een vervolgcursus kunt meedoen. Er zijn 12 lessen.
Start: donderdag 15 september, 10.00 uur. Kosten: € 100,00.
Klik hier   

Bridge-2
Je weet al iets van bridgen: slagen maken, troef, openingen op één niveau inclusief 1 sans atout zijn je bekend. Er zijn 12 lessen.
Start: dinsdag 13 september, 19.30 uur. Kosten: € 100,00.
Klik hier  

Fotografie voor beginners
Een sprankelende cursus waarin je kennis opdoet over o.m. diafragma, sluitertijd en scherptediepte. Via opdrachten leer je anders te kijken en zo betere foto’s te maken. Er zijn 6 lessen, 1 x per 14 dagen.
Start: vrijdag 16 september, 10.00 uur. Kosten: € 85,00.
Klik hier    

Fotoclub BVO
Je hebt al fotografiekennis en -ervaring. Hier wordt je gemotiveerd om te werken aan je verdere fotografische ontwikkeling. Er zijn 6 lessen, 1 x per 14 dagen.
Start: vrijdag 9 september, 10.00 uur. Kosten: € 75,00.
Klik hier
  

Leeskring moderne literatuur
In je eentje een boek lezen is leuk, maar het is nog veel leuker om wat je leest en wat je ervan vindt te delen. Er blijken vele invalshoeken mogelijk. Er zijn 8 bijeenkomsten.
Start Leeskring 1: woensdag 7 september, Leeskring 2: woensdag 21 september, 19.30 uur. Kosten: € 105,00.
Klik hier    

Yoga-2
In onze populaire yogacursus is er ’s avonds nog plaats voor enkele deelnemers. Er zijn 27 lessen.
Start: donderdag 6 oktober, 19.30 uur. Kosten: € 195,00.
Klik hier    


Sika 0518 02 400


Voor kinderen

De Eigenwijze Kunstclub

Een club voor jongens en meisjes (7-12 jaar) die graag schilderen en ook andere materialen willen proberen. Je kunt werken met klei, verf, hout, planten, stenen, spiegelstukjes, kurk en nog veel meer. Er zijn 12 lessen.
Start: dinsdag 20 september, 15.30 uur. Kosten: € 162,00.
Klik hier 

De Timmerclub
Voor jongens en meisjes (7-11 jaar) die met zaag, hamer, boor, hout en spijkers aan de slag willen gaan. Je leert het gereedschap veilig te gebruiken en van alles te maken. Er zijn 12 lessen. Start: vrijdag 23 september, 15.30 uur. Kosten: € 162,00.
Klik hier


Timmerclub080422 01 425
Lezingen en wandelingen

Op donderdagmiddag 22 september vertelt Martje Saveur naar aanleiding van haar boek ‘Rue du Cherche-Midi’ over haar avonturen als jong meisje in het Parijs van 1958. Met veel afbeeldingen uit die tijd.
Klik hier   


Rue du cherche midi


Op woensdagmiddag 28 september is de eerste van twee boeiende lezingen door Wim Beukenkamp over de legendarische ‘Blauwe Tram’ in ons gebied.
Klik hier   


blauwe tram 3kl   

Op woensdag 21 september is de eerste van vier lezingen en educatieve wandelingen met George Berenschot. Deze eerste gaat over Heiligen en de Haarlemse straten.
Op woensdag 5 oktober gaat het over het vroegere Provinciaal Ziekenhuis Santpoort. Op woensdag 2 november vertelt hij over Elswout en de Canon van Nederland en op woensdag 7 december over de Tuinaanleggers van Elswout.
Telkens drie dagen later is er een wandelng.  
Klik hier 

Op donderdagmiddag 6 oktober kun je meedoen met een rondleiding door Paulanha van den Berg-Diamant en Marie-Christine Marres op een heel bijzondere plek die niet vaak toegankelijk is de Joodse begraafplaats in Overveen.
Klik hier   


Joodsebegraafplaats Oveen 02 400         Op donderdagmiddag 13 oktober is de Workshop Veilig Online over veilig internetten, wachtwoorden, cookies en downloaden.
Klik hier         

Op donderdagmiddag 15 september is het eerste van de reeks spreekuren van Seniorweb over allerhande digitale vragen
Klik hier       

Maar er zijn méér lezingen en wandelingen!
Kijk daarvoor even hier 

Je vindt lezingen over De beruchte Birma-spoorweg door Jan Saveur (donderdagmiddag 3 november), over Jazz door Harry Schoonewelle (donderdagavond 3 november) en over Shakespeare en zijn tijd door Els Launspach (donderdagmiddag 10 november).


Pinnen
Binnen enkele weken kun je je consumpties bij de BVO met je pinpas, smartphone of smartwatch betalen.
De oudere methode, namelijk via een papieren consumptiekaart, blijft ook mogelijk.


Nieuw cursussecretariaat
Velen hebben in de afgelopen jaren e-mailcontact gehad met Renée Schmidt, die het leden- en cursusecretariaat van de BVO behartigt. Helaas gaat Renée ons over een maand verlaten om meer tijd voor andere bezigheden te krjigen. Wij danken haar hartelijk!
Wij zijn blij dat we voor haar een opvolger hebben gevonden: Naima Belkadi. 
 


Ledenvergadering
Op vrijdag 28 oktober om 16.15 uur is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de BVO.
Noteer hem alvast! De stukken zijn vanaf plm. 2 weken tevoren te lezen op www.bvo-tinholt.nl 


Programmaboekje
Het nieuwste programmaboekje van de BVO is hier in te zien of te downloaden.


Wil je  deze Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Laat ’t ons weten via contact@bvo-tinholt.nl

 

 

Email built with AcyMailing